Club-fans hebben heerlijke, ludieke actie in petto voor Vanhaezebrouck

Club-fans hebben heerlijke, ludieke actie in petto voor Vanhaezebrouck

14-12-2017 14:12
10

Hein Vanhaezebrouck liet tijdens zijn presentatie weten dat hij vroeger als jonge gast al droomde van Anderlecht. Hij zou zelfs pennenzakken en anders paars-witte items hebben gehad. Die woorden worden nu echter sterk in twijfel getrokken.

Deze week dook er via social media een krantenberichten uit de jaren '90 op, toen Vanhaezebrouck nog als speler uitkwam voor Harelbeke. Hij bleek destijds duidelijk zijn voorkeur blijken voor Club Brugge. "Voor mij mag Club in de loop van een seizoen 32 wedstrijden winnen. Deze vereniging telt inzake favoritisme duidelijk enkele lengten voorsprong op de concurrenten uit Brussel. "Het is een échte volksclub. Daar hou ik van'', liet hij destijds optekenen.

Het artikel is niet onopgemerkt gebleven bij de Brugse aanhang. Voor de komende topper tegen RSCA is zelfs een ludieke actie in het leven geroepen. Er wordt opgeroepen om voor Vanhaezebrouck een blauw-zwarte pennenzak mee te nemen naar Jan Breydel. ''Hein houd enorm veel van pennenzakken! Wij zouden zeggen, neem jullie beste blauw zwarte zak mee van thuis en geef deze man een cadeau om zijn verzameling compleet te maken!'', klinkt het.

Lees ook: Vormer gooit olie op het vuur in aanloop naar Club Brugge - Anderlecht