Transferstrategie Genk nu al bekend: In steviger schoenen op de markt

Transferstrategie Genk nu al bekend: "In steviger schoenen op de markt"

dinsdag 21 november 2017 om 23:35

Eerder konden we u al melden dat Genk momenteel de rijkste club van het land is. De Limburgers hebben de grootste spaarpot van alle ploegen in de JPL. Ze kunnen dus stevig uitpakken op de transfermarkt. Maar wat wordt de transferstrategie?

Bij Genk probeert men vooral jonge spelers aan te trekken en dan met veel winst door te verkopen. Dat lijkt ook de komende jaren nog zo te blijven. "Wij zullen onze filosofie en strategie trouw blijven", zegt voorzitter Peter Croonen in Het Nieuwsblad.

"Dat betekent jongeren ­opleiden en jonge talenten aantrekken. Af en toe kan je iets verder gaan - zoals bij de aankoop van Ingvartsen (vijf miljoen euro) - dan in een periode waarin de cijfers minder positief zijn."

"We staan in steviger schoenen op de transfermarkt, ook wanneer andere clubs in onze spelers geïnteresseerd zijn. We willen jonge toptalenten langer bij ons houden, ook de sportieve vruchten plukken van hun ontwikkeling", besluit hij.

Poll

Is dit een goede manier van werken?

(320 stemmen)

Plaats een reactie

woensdag 22 november 2017 om 07:21
Maar deze jonge talenten met omringd worden door werkers, krijgers! Zodat er een goede mix ontstaat tussen mannen en jongens..ze kunnen allemaal goed voetballen, anders koop je ze niet. Maar ze moeten de kneepjes vh vak ook nog leren! En dan draait Genk probleemloos PO1..met mss eens een uitschieter ertussen!
Vind ik leuk
Bart1999 +1468
woensdag 22 november 2017 om 11:05
Daarom heeft elke club 338 goudhaantjes in eigen jeugd zitten. Er speelt wel geen enkele in het eerste elftal maar daar hebben we het even niet over. Alleen is het niet al goud wat blinkt, ze hebben meer weg van juwelen uit een grabbelton op de kermis, blik met een beetje glans. Koehandel in jonge spelers dus, mooie strategie. Wel eerlijk dat hij het toegeeft.
Vind ik leuk
stama +713
woensdag 22 november 2017 om 18:24
U vergeet er een paar denk ik. Heynen, Schrijvers, Trossard, en dan neem ik de bank er nog niet bij. Bovendien staan er enkele klaar die de komende jaren doorstomen. Bekijk de Belgische competitie eens hoeveel er uit de Genk jeugd komen..... Het is wel zo dat deze moeten omringd worden door een paar ervaren spelers. Als ze genoeg geduld hebben en de papa's niet op kort gewin uit zijn is dit de juiste strategie. er is een andere, verkoop aan de Chinezen en of de Russen.....
Vind ik leuk
firedwarf +2369
woensdag 22 november 2017 om 20:18
Binnenkort krijgen ze KRC Genk nog korting bij nutrilon omdat ze in ziekenhuisverpakking het melkpoeder voor de eerste ploeg inkopen... Man man man.. Wat ze vergeten te vermelden is dat ze uitsluitend jong talent willen aanwerven omdat die het meeste opbrengen... Als ik dan zie wat ze met benson doen... breekt mijn hart...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Transferstrategie Genk nu al bekend: "In steviger schoenen op de markt"