'Italiaanse topclub loopt financiële kater op in ons land'

'Italiaanse topclub loopt financiële kater op in ons land'

16-11-2017 08:17
2

Zulte Waregem en Juventus werken al een tijdje samen, maar aan het huwelijk lijkt een einde te komen. Beide partijen zijn niet meer zo blij met elkaar.

Volgens Het Laatste Nieuws bracht Essevee Juve niet wat het beloofde. De Italianen zouden zelfs een financiële kater overgehouden hebben aan de laatste maanden. Juventus stapte mee in het verhaal dat Francky Dury jongeren beter maakt, en investeerde fors. Toch kreeg het weinig terug.

Juventus stuurde vorig seizoen Luca Marrone naar de Gaverbeek. Zijn evolutie bleef onder de verwachtingen, terwijl Juve zijn loon van circa 1,3 miljoen euro bleef betalen. Huurling en doelman Nicola Leali staat dit seizoen voor 900.000 euro op de loonlijst van de Oude Dame, maar aan de Gaverbeek kwam hij niet verder dan zes duels. De Griekse huurling Grigoris Kastanos speelde amper in vier matchen mee. Er was hem meer beloofd en een vervroegde terugkeer is daarom ook niet uit te sluiten.

Achter de schermen is Juventus al bezig met een opvolger te zoeken voor Zulte Waregem. Het denkt aan Sporting Charleroi. Essevee blijft niet bij de pakken zitten en zoekt een Duits alternatief om de Italianen te vervangen.