Zulte Waregem aast op samenwerking met meer clubs uit topcompetities

Zulte Waregem aast op samenwerking met meer clubs uit topcompetities

15-11-2017 15:17
3

Zulte Waregem mocht de afgelopen seizoenen dankzij een samenwerkingsverband meerdere spelers van Juventus verwelkomen aan de Gaverbeek. Het valt niet uit te sluiten dat Zulte in de toekomst met meer clubs in zee gaat.

Essevee staat er mede dankzij de ontbolstering van Thorgan Hazard qua opleingsclub goed op in het buitenland. Woensdag brengt een delegatie van Zulte zelfs een bezoek aan Borussia Mönchengladbach, de huidige werkgever van Hazard. Op uitnodiging van de Duitse subtopper. 

''We zullen er een rondleiding krijgen en met verschillende verantwoordelijken van de club spreken. Knowhow uitwisselen, want Borussia is ook zelf geïnteresseerd in onze sportmedische screening van spelers. Zo willen we een win-win creëren", zegt Joric Vandendriessche, sportief coördinator van Zulte Waregem, tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Zulte Waregem staat alvast open voor een samenwerking. "De jongste jaren werkten we al samen met Juventus, en nu is het doel om met clubs uit verschillende landen een samenwerking op te zetten. Eddy Cordier (sportief manager, nvdr.), Francky Dury en ikzelf zullen dat de komende weken verder analyseren."