'Rode Duivels zijn een leuk intermezzo, clubvoetbal is van levensbelang'

'Rode Duivels zijn een leuk intermezzo, clubvoetbal is van levensbelang'

15-11-2017 07:45
3

De Rode Duivels hebben met verve het WK in Rusland behaalt. Met 28 op 30 werd er zelfs een Belgisch record gevestigd in de kwalificaties. Enkele maanden voor de start van het voetbalfeest in Rusland, zijn er nog heel wat twijfels omtrent de selectie.

Columnist Hugo Camps laat zich nog eens uit over de kritiek van Kevin De Bruyne. "Nu langzamerhand het echte werk wenkt, komt her en der haar op de tanden. De humeurigheid van Kevin De Bruyne was wat dat betreft symptomatisch. Een machtsstrijd gaat te ver, maar de gletsjer valt geruisloos uiteen in ijsschotsen. Moeten we daar bondscoach Roberto Martinez op aanspreken? Hij is meer slachtoffer dan dader", luidt het in Het Laatste Nieuws.

De meeste spelers in de selectie zien de nationale ploeg als een tussendoortje. "De Rode Duivels zijn een aangenaam intermezzo, eervol ook, maar van levensbelang? Het laatste zijn ManCity, Napoli en Atlético. Geen enkele bondscoach kan deze hiërarchische logica ombuigen. Allicht is Martinez de speelbal van een (onderhuidse) prestigestrijd binnen de selectie. Dat was Wilmots ook."