Buffalo geeft Vanhaezbrouck veel stof tot nadenken: ''Hij bevrijdde ons''

  Buffalo geeft Vanhaezbrouck veel stof tot nadenken: ''Hij bevrijdde ons''

  dinsdag 14 november 2017 om 16:00

  Yves Vanderhaeghe pakte 10 op 15 punten sinds hij arriveerde bij AA Gent. Moses Simon is één van de spelers die weer is opgeploeid onder de nieuwe coach. Simon legt in Sport/Voetbalmagazine uit wat er is veranderd.

  ''Yves is iemand die met iedere speler spreekt. De manier waarop hij met mij sprak, klonk meteen oké. Ik voelde en ik dacht: die man wil echt met mij werken.'' Simon vond de eerste benadering erg prettig. ''Hij deed het op een beschaafde manier en zette zich op mijn niveau, zoals een vader dat met zijn kind doet opdat het hem beter zou kunnen begrijpen. Dat gaf mij een boost. Maar ik denk dat ik kan zeggen dat het ook goed is voor het team, als je ziet hoe we spelen.''

  De Nigeriaanse vleugelaanvaller voelde vanaf het eerste moment veel vertrouwen van Vanderhaeghe. ''Vrijheid geven, is als de bal geven en zeggen 'doe maar, ik vertrouw erop dat je het goed zult doen'. Yves zegt er dan ook nog bij: 'Als het niet meteen lukt, trek het je niet aan, blijf maar proberen.' Het is een teken dat hij in je gelooft. Wat hij ook zegt, is: 'Niemand is perfect, zelfs Messi niet.' Dat is de manier waarop hij met je spreekt. Iedereen vecht nu voor zichzelf én voor het team.''

  Ex-coach Hein Vanhaezebrouck zal ook niet blij zijn om de volgende teksten te lezen. ''De nieuwe coach bevrijdde ons. Ik denk dat het zo beter is dan als je twijfelt en bang bent om een fout te maken, want dan haal je volgens mij je niveau naar beneden'', besluit Simon.

  Poll

  Was de chemie uitgewerkt tussen Hein en de spelers?

  (330 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +33482
  dinsdag 14 november 2017 om 16:04
  Bij hein was dat zo bij Gent. En bij vanderhaeghe was het op bij oostende. Dus wat is het verschil. Volgend jaar of binnen 2 jaar zal het met vanderhaeghe ook op zijn bij gent.
  [Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 om 16:04]
  Vind ik leuk
  freeman +11014
  dinsdag 14 november 2017 om 16:23
  Hoeveel krediet krijgt hij bij Anderlecht , denk je ....?
  Vind ik leuk
  Toca +33482
  dinsdag 14 november 2017 om 16:27
  Meer dan deze 6 weken. Veel minder dan dat een ex trainer van club had. Noem mij is een meer geschikte trainer dan mijn goede vriend.
  Vind ik leuk
  dinsdag 14 november 2017 om 19:55
  En nog rapper bij Anderlecht, voor Hein. Sorry hoor maar dat is mijn eerlijk gedacht. En houd wel degelijk verband dus on topic.
  Vind ik leuk
  freeman +11014
  dinsdag 14 november 2017 om 16:05
  Die vraag hoeft dan ook niet gesteld te worden !
  Zagen we toch niet genoeg op het terrein ....???
  Vind ik leuk
  camargue +1651
  dinsdag 14 november 2017 om 16:27
  Het zijn op een gegeven moment allemaal slechte trainers blijkbaar. Zouden de heren voetballers al eens bij zichzelf ten rade gegaan zijn? Wanneer je op een bedrijf werkt krijg je ook niet elk jaar opnieuw een andere baas of toch? Speciaal ras toch die pottenstamperkes.
  Vind ik leuk
  camargue +1651
  dinsdag 14 november 2017 om 16:31
  halo Simon??? "Hij deed het op een beschaafde manier en zette zich op mijn niveau, zoals een vader dat met zijn kind doet opdat het hem beter zou kunnen begrijpen. Dat gaf mij een boost" ...
  Het zijn dan blijkbaar toch allemaal klein kinderen?
  Vind ik leuk
  Bart Thijs +3295
  dinsdag 14 november 2017 om 17:20
  En binnenkort zit hij 2 matchen op de bank en is Yves een slechte vader! Mede dankzij VHB kent iedereen Simon...
  Vind ik leuk
  Lunam +1394
  dinsdag 14 november 2017 om 18:22
  Denk dat Hein hier niet wakker van ligt maar wel van hoe hij zijn huidige ploeg kan doen spelen zoals hij wil. Ben benieuwd wat er in de winter staat te gebeuren, de verdediging en aanval zou wel eens grondig vernieuwd kunnen worden. Middenveld daar hebben ze volgens mij materiaal genoeg.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Buffalo geeft Vanhaezbrouck veel stof tot nadenken: ''Hij bevrijdde ons''