Amok in de stille Kempen: Westerlo-verdediger gaat zwaar in de clinch met fans

Amok in de stille Kempen: Westerlo-verdediger gaat zwaar in de clinch met fans

12-11-2017 11:52
1

Een unicum: het rommelt bij KVC Westerlo. Normaal is de club het toonbeeld van kalmte en redelijkheid, maar na de 0-1-nederlaag tegen Union Saint-Gilloise lijkt ze wel even op een vulkaan te leven. Vooral Daniel Christensen moet het ontgelden. 

De wedstrijd van zaterdag heeft de Westelse emoties hoog doen oplaaien, zoveel is duidelijk. Met Union kwam er een ploeg over de vloer die, net als Westerlo, in vieze papier zit in Eerste Klasse B. De Brusselaars klommen echter op voorsprong in het Kuipje, waarna een Kempense supporter een bekertje bier naar tegenstander Thibault Peyre gooide. Die ging overdreven theatraal naar de grond, waarop de scheidsrechter alle spelers naar binnen stuurde.

De match kon wel nog hervat worden, maar Westerlo wist de achterstand niet meer om te buigen. Na afloop van het duel wilde Daniel Christensen verhaal gaan halen bij de thuisaanhang. De Deense verdediger deed dat blijkbaar iets te voortvarend, zag Het Nieuwsblad, want verschillende fans reageerden furieus. Uiteindelijk moest Christensen door enkele ploeggenoten weggehaald worden.

Verantwoordelijkheid nemen
Christensen kwam achteraf met een reactie bij HNB. "Die ene fan die iets op het veld heeft gegooid, verpest het voor de hele ploeg", doet hij zijn verhaal. "Zoiets mogen we als spelers niet toelaten. Dat wou ik na de wedstrijd duidelijk maken. Dat de fans dan van alles naar mij roepen, neem ik er wel bij. Ik ben man genoeg om dat te kunnen incasseren."