Vanhaezebrouck gelooft in speler: “Hij komt terug, dat zie je nu al”

Vanhaezebrouck gelooft in speler: “Hij komt terug, dat zie je nu al”

06-11-2017 22:38
2

Op papier heeft Anderlecht mogelijk de beste middenvelders van de Jupiler Pro League, maar Sven Kums, Sofiane Hanni en Leander Dendoncker bleven dit seizoen vaak onder de verwachtingen. Toch ziet Hein Vanhaezebrouck het helemaal goedkomen met het trio.

"Ik vind dat Kums minder startte, maar beter in de match kwam. Het is zeker geen fysiek probleem. Hanni speelde inderdaad minder., maar we speelden weer anders. Dat is voor die jongens ook wennen", stelde Vanhaezebrouck bij Extra Time. 

Ook Dendonker bracht dit jaar nog niet wat iedereen hoopte. "Dendoncker moest de afgelopen weken schuiven. Volgens mij kan hij achteraan en op het middenveld spelen. Zijn beste vorm komt terug. Dat zie je nu al en er zijn nog jongens die almaar beter worden."

Vanhaezebrouck zei het niet met zoveel woorden, maar het mindere spel van Dendoncker komt volgens hem door de werkwijze van René Weiler. "We hebben de hele filosofie veranderd. Dat vraagt tijd. De laatste weken speelden we een match om de drie dagen. Dan is er weinig tijd om zaken in te slijpen."

Lees ook: Vanhaezebrouck geeft zijn fout toe: "Te veel betaald"