Deschacht versus PSG: toenmalige kapitein wint toss maar vraagt mening van Zlatan

Deschacht versus PSG: toenmalige kapitein wint toss maar vraagt mening van Zlatan

18-10-2017 14:25
2

RSC Anderlecht en Paris Saint-Germain staan voor de vierde keer in de geschiedenis tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Bij de twee vorige confrontaties was ook Olivier Deschacht erbij. Die blonk toen vooral uit met één opmerkelijke actie.

In eigen huis ging Anderlecht in de groepsfase van het seizoen 2013-2014 met 5-0 onderuit. Een weergaloze Zlatan Ibrahimovic maakte de Brusselaars toen helemaal belachelijk. Olivier Deschacht was zodanig onder de indruk dat hij die wedstrijd in de confrontatie daarop nog steeds niet vergeten was.

De mening van Zlatan
Bij de toss van de terugwedstrijd in Frankrijk koos toenmalig kapitein Deschacht voor de juiste kleur. Opvallend, hijzelf koos niet hoe Anderlecht aan de wedstrijd begon. Dat deed... Ibrahimovic. Deschacht vroeg de mening aan de kapitein van PSG, ook al had die de toss niet gewonnen.

"Stel je voor dat ik van kant wissel en hij wordt kwaad", reageerde Deschacht toen in Het Laatste Nieuws. "Je moet gewoon respect tonen voor zo’n speler, maar tijdens de wedstrijd hebben we dat respect toch achterwege gelaten", aldus de veteraan. Anderlecht speelde toen met 1-1 gelijk. Tegen PSG begint Deschacht meer dan waarschijnlijk aan de wedstrijd, zijn 100e Europese wedstrijd voor Anderlecht.

Stilstaand beeld van de toss: