Mulder eert Anderlecht-held: Een wereldvoetballer, maar moeilijk te doorgronden

Mulder eert Anderlecht-held: "Een wereldvoetballer, maar moeilijk te doorgronden"

14-10-2017 17:30

Anderlecht rouwt om Pierre Hanon. De ex-speler van Anderlecht overleed eerder deze week op tachtigjarige leeftijd. Met negen landstitels bij Anderlecht is hij nog altijd alleen recordhouder, en dat is volgens Jan Mulder geen toeval.

Mulder herinnert zich Hanon als een balkunstenaar met een bijzonder karakter. "Volleys om van te dromen, halve omhalen om te filmen en 's avonds te bestuderen. Het is voor een bewonderaar moeilijk te accepteren dat Pierre Hanon overleden is. Een wereldvoetballer, maar zo een moeilijk karakter", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws.

Na zijn vertrek bij Anderlecht leefde hij lang in onmin met de club. "In zijn nadagen werd Hanon getransfereerd naar Cercle Brugge. Tijdens het daaropvolgende duel met Anderlecht deed hij onaangenaam en sarde zijn oud-medespelers, vooral mij herinner ik me, vast niet zonder reden. Pierre Hanon had een moeilijk te doorgronden karakter. Maar zijn eeuwige sierlijkheid op het veld was mij liever dan de kortstondige malaise in de verhoudingen op het veld. Ik bleef een liefhebber van zijn spel."

Een paar jaar voor zijn dood kwam het echter toch nog goed tussen beide partijen. "Na de actieve carrière was hij wegens allerlei hem storende dingen jarenlang niet meer te zien in het Astridpark, tót manager Herman Van Holsbeeck hem in 2014 vroeg om de aftrap van een wedstrijd in de Jupiler Pro League te geven. Pierre ging op het verzoek in. Het was een fijne dag."