Vanhaezebrouck complete tegenpool van voorganger: 'Zoiets ondenkbaar bij Weiler'

Vanhaezebrouck complete tegenpool van voorganger: 'Zoiets ondenkbaar bij Weiler'

12-10-2017 19:35
7

Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck waait er een nieuwe wind door Neerpede. De nieuwe coach van Anderlecht is de complete tegenpool van zijn voorganger René Weiler. Het Nieuwsblad vond vijf belangrijke verschillen tussen beide trainers.

Zwaardere trainingen
"De sessies van Weiler duurden nooit langer dan anderhalf uur en er waren zelden twee trainingen per dag. Die tijd is voorbij", schrijft de krant. "Om conditioneel sterker te worden, verhoogde Hein Vanhaezebrouck de trainingsarbeid. Ook de verlofdagen zijn beperkter. Terwijl Weiler tijdens een interlandbreak soms drie dagen vrij gaf, houdt Hein het op maximaal twee dagen."

Meer tactiek
"De oefensessies zijn ook anders opgebouwd. Terwijl Weiler trainde om de bal zo snel mogelijk voor de goal te krijgen, legt Vanhaezebrouck het spel constant stil voor tactische richtlijnen. Hein gaat uit van balbezit zonder zich fel aan te passen aan de tegenstander. Deze week, zonder de internationals, was het evenwel niet eenvoudig. Daarom kan het even duren vooraleer het werkt."

Open voor fans en pers
"Bij zijn aanstelling zei Vanhaezebrouck al dat hij het stadion wil laten vollopen en de trainer zal zijn boodschap blijven verkondigen. Weiler had een hekel aan de pers, terwijl Hein wel van plan is om in dialoog te treden. Hij is ook erg open naar de fans. Zo zal hij zaterdag al aanwezig zijn op een verzamelbeurs van Anderlecht-spullen. Zoiets was ondenkbaar bij Weiler."

Aandacht voor de jeugd
"Wat ook ondenkbaar was bij Weiler, was dat hij naar een beloftenmatch ging kijken. De Zwitser liet zich informeren door Frutos of Bingelli. Toen de beloften maandag met 5-2 wonnen van Charleroi was Vanhaezebrouck wél aanwezig om zelf te zien welk jong vlees hij in de kuip heeft."

Overleg over voeding
"Hein heeft een nauw contact met de voedingsspecialiste Stephanie Scheirlynck, die ook werkt met toppers als Greg Van Aevermaet,om het gewicht van zijn spelers in de gaten te houden. Het ontbijt is nu ook op een vast uur, zodat iedereen samen eet. Bij René Weiler werd er ontbeten binnen een tijdspanne, waardoor niet alle spelers samen aan tafel zaten."