Vanhaezebrouck complete tegenpool van voorganger: 'Zoiets ondenkbaar bij Weiler'

  Vanhaezebrouck complete tegenpool van voorganger: 'Zoiets ondenkbaar bij Weiler'

  donderdag 12 oktober 2017 om 19:35

  Sinds de komst van Hein Vanhaezebrouck waait er een nieuwe wind door Neerpede. De nieuwe coach van Anderlecht is de complete tegenpool van zijn voorganger René Weiler. Het Nieuwsblad vond vijf belangrijke verschillen tussen beide trainers.

  Zwaardere trainingen
  "De sessies van Weiler duurden nooit langer dan anderhalf uur en er waren zelden twee trainingen per dag. Die tijd is voorbij", schrijft de krant. "Om conditioneel sterker te worden, verhoogde Hein Vanhaezebrouck de trainingsarbeid. Ook de verlofdagen zijn beperkter. Terwijl Weiler tijdens een interlandbreak soms drie dagen vrij gaf, houdt Hein het op maximaal twee dagen."

  Meer tactiek
  "De oefensessies zijn ook anders opgebouwd. Terwijl Weiler trainde om de bal zo snel mogelijk voor de goal te krijgen, legt Vanhaezebrouck het spel constant stil voor tactische richtlijnen. Hein gaat uit van balbezit zonder zich fel aan te passen aan de tegenstander. Deze week, zonder de internationals, was het evenwel niet eenvoudig. Daarom kan het even duren vooraleer het werkt."

  Open voor fans en pers
  "Bij zijn aanstelling zei Vanhaezebrouck al dat hij het stadion wil laten vollopen en de trainer zal zijn boodschap blijven verkondigen. Weiler had een hekel aan de pers, terwijl Hein wel van plan is om in dialoog te treden. Hij is ook erg open naar de fans. Zo zal hij zaterdag al aanwezig zijn op een verzamelbeurs van Anderlecht-spullen. Zoiets was ondenkbaar bij Weiler."

  Aandacht voor de jeugd
  "Wat ook ondenkbaar was bij Weiler, was dat hij naar een beloftenmatch ging kijken. De Zwitser liet zich informeren door Frutos of Bingelli. Toen de beloften maandag met 5-2 wonnen van Charleroi was Vanhaezebrouck wél aanwezig om zelf te zien welk jong vlees hij in de kuip heeft."

  Overleg over voeding
  "Hein heeft een nauw contact met de voedingsspecialiste Stephanie Scheirlynck, die ook werkt met toppers als Greg Van Aevermaet,om het gewicht van zijn spelers in de gaten te houden. Het ontbijt is nu ook op een vast uur, zodat iedereen samen eet. Bij René Weiler werd er ontbeten binnen een tijdspanne, waardoor niet alle spelers samen aan tafel zaten."

  Plaats een reactie

  Toca +30842
  donderdag 12 oktober 2017 om 19:42
  Als ik dat allemaal lees begrijp ik wel dat de spelers weiler nen toffe vonden :-)
  Vind ik leuk
  JODES +578
  donderdag 12 oktober 2017 om 19:59
  Euh, is dit allemaal niet normaal dat een professionele coach dit doet? Vonden de bobo's van Rsca het tegenovergestelde van Weiler normaal. Kenden ZE die man eigenlijk voor hij neerstreek in Brussel?
  Vind ik leuk
  ketje55 +2092
  donderdag 12 oktober 2017 om 20:10
  Ge moet niet alles geloven wat in de gazetten staat. Als het zo was had Weiler geen schitterend palmares bijeen gespeeld bij Anderlecht.
  Vind ik leuk
  vampire81 +994
  vrijdag 13 oktober 2017 om 12:25
  welk schitterend palmares: die titel die ze van de voetbalbond en de arbitrage cadeau hebben gekregen, een titel die altijd voor brugge had moeten zijn maar die hen gewoon ronduit werd afgepakt door hen het hele seizoen door extreem zwaar te benadelen, door hen in de reguliere competitie zeker minstens 20 punten af te pakken (nog te delen door 2 weliswaar) en door hen in de eerste 3 PO-matchen nog eens 7 punten af te pakken en eigenlijk met dat laatste brugge definitief te willen uittellen

  het is bijlange na al de 1e keer niet dat dat gebeurt en zal zeer zeker ook bijlange na niet de laatste keer zijn, het gebeurt gewoon zo frequent omdat dat juist de enige manier is dat een ontstellend zwak en slecht en zeer onwaardig anderlecht ook maar iets kan halen of bereiken, als ze het zelf en alleen moeten doen komt er gewoon niks van want ze kunnen het gewoon niet wegens zoals eerder vermeld dat het een abominabel slechte ploeg, altijd geweest en nu nog en het zal altijd zo blijven
  Vind ik leuk
  dakcota +4340
  vrijdag 13 oktober 2017 om 16:01
  welkom terug mistertc :)

  je flauwekul lees ik wel niet meer :)
  Vind ik leuk
  ketje55 +2092
  vrijdag 13 oktober 2017 om 18:05
  @vampire81: blijf van die pillen af, die zijn veel te straf voor strontboeren. Pakt u ne cola en ne chips, das al straf genoeg. Wel cola zero, dat past correct bij het puntenaantal van hun laatste Europese (Champions League) deelname.
  Vind ik leuk
  Toca +30842
  donderdag 12 oktober 2017 om 20:18
  Schitterend palmares? Kwartfinale EL dan heeft stuivenberg ook een palmares bij Genk. En de supercup is een vriendenmatch. Niet overdrijven he.
  Vind ik leuk
  ketje55 +2092
  vrijdag 13 oktober 2017 om 18:06
  En kampioen hé Toca, kampioen!!! Ben je niet mee gaan vieren???
  Vind ik leuk
  DeGreatOld +289
  donderdag 12 oktober 2017 om 21:40
  Niet genoeg trainen? Op Antwerp doen ze dat wel, maar dan valt de hele pers over je heen: afbraakvoetbal, teveel fouten, enz. Geef mij maar dat karaktervoetbal met volle inzet, eerder dan die balerinas die al vallen voor er contact is! Goe bezig, Bolooni!!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Vanhaezebrouck complete tegenpool van voorganger: 'Zoiets ondenkbaar bij Weiler'