Vanhaezebrouck verrast: De week voor ik vertrok bij Gent kon ik naar buitenland

Vanhaezebrouck verrast: "De week voor ik vertrok bij Gent kon ik naar buitenland"

03-10-2017 16:52
4

De voltallige Belgische pers was dinsdagmiddag afgezakt naar Neerpede, waar Hein Vanhaezebrouck voor het eerst sprak als coach van Anderlecht. Die benadrukte dat hij niet is weggegaan bij Gent om naar Brussel te komen. Hij wilde eerst een rustperiode inlassen.

Lees ook: Vanhaezebrouck spreekt: "Ik had vroeger pennenzakken van Anderlecht"

"Ik ben bij Gent gestopt omdat het op was. Ik was van plan een rustperiode in te lassen. Er was aanvankelijk geen sprake van Anderlecht, zij hebben me pas later gecontacteerd. Ik heb eerder kansen genoeg gehad om Kortrijk of AA Gent te verlaten tijdens het seizoen. Zo kon ik meermaals naar het buitenland, ook naar topclubs. Zelfs de week voor mijn vertrek bij Gent was er nog interesse."

En hoe wil de kersverse coach het nu aanpakken bij paars-wit? "Resultaat blijft belangrijk, maar ik probeer dat te combineren met dominant voetbal. Dat wil ik ook hier doen. Anderlecht moet dominant voetballen. Ik heb respect voor René Weiler, die met zijn manier van voetballen kampioen gespeeld heeft en de kleedkamer heeft uitgekuist. Maar ik ben iemand van de andere kant en blijf door die visie gesterkt. Kijk naar Bayern, PSG, Manchester City, Barcelona,... Er zijn meer teams die resultaten halen met dominant voetbal dan met reactievoetbal."