Vanhaezebrouck spreekt: Ik had vroeger pennenzakken van Anderlecht

Vanhaezebrouck spreekt: "Ik had vroeger pennenzakken van Anderlecht"

03-10-2017 16:35
10

Hein Vanhaezebrouck is dinsdag voorgesteld als nieuwste coach van Anderlecht. De coach moet paars-wit weer het goede voetbal bezorgen en de landskampioen zo naar nieuwe successen leiden. En Vanhaezebrouck is tevreden met zijn nieuwe uitdaging. 

Lees ook: Vanhaezebrouck verrast: "De week voor ik vertrok bij Gent kon ik naar buitenland"

"Anderlecht is de grootste club van België, de meest succesvolle. Als jonge gast droomde ik van Anderlecht. Alles van pennenzakken en dergelijke was paars en wit. Pas op, later werd ik wel wat objectiever omdat ik zelf in het voetbal zat. Maar vanuit Gent is Anderlecht de enige stap die je nog kan zetten."

Dat Anderlecht hem al gecontacteerd zou hebben toen hij nog bij Gent zat, ontkende Vanhaezebrouck. "Als René Weiler nog trainer was geweest van Anderlecht, zat ik nu thuis.", stelde de coach. "Dat was eigenlijk ook de bedoeling en mijn vrouw zou dat ook liever hebben. We zijn vanmiddag nog gaan eten en toen zei ze: 'Ik had graag gehad dat je wat meer thuis zou zijn, maar ik begrijp dat je ingaat op het voorstel van Anderlecht.' Het is de enige club in België waar ik naartoe kan. Anders was het het buitenland geworden."

En wie wordt er nu assistent? "Yves Vanderhaeghe en Nicolas Frutos hebben inderdaad geweigerd. Het is niet mijn gewoonte om assistenten mee te nemen en ik heb respect voor het werk van David Sesa en Thomas Binggeli. Maar ik weet ook dat als Weiler een nieuwe club vindt, hij hen zal willen meevragen. Dus ik heb gevraagd om meteen twee assistenten te zoeken die het hele seizoen kunnen blijven."

Lees ook: OFFICIEEL: Frutos neemt afscheid van Anderlecht