Mathijssen kijkt uit naar nieuw avontuur: ''Het is hier nog geen verloren zaak''

Mathijssen kijkt uit naar nieuw avontuur: ''Het is hier nog geen verloren zaak''

15-09-2017 15:30

Jacky Mathijssen gaat voor 99 procent zekerheid aan de slag in Griekenland. Onze landgenoot wordt de coach bij de Griekse eersteklasser AEK Larissa, dat voorlaatste staat met amper 1 op 9. Mathijssen denkt dat hij het tij kan keren en heeft na enkele maanden inactiviteit zin in zijn nieuwe job.

Mathijssen heeft met Larissa zijn zin gekregen. "Ik wou graag naar het buitenland. Dat zat in mijn hoofd. Ik had een paar kleine opties in België, maar dit bood zich aan op het juiste moment. Het is een club in de eerste klasse in Griekenland. Het is nog het begin van het seizoen. Het is hier geen puinhoop, het is nog geen verloren zaak'', klinkt hij hoopvol tegenover Sporza.

De 54-jarige oefenmeester werd als coach van Westerlo ook al gepolst door de Grieken. Mathijssen ziet het feit dat Larissa voor hem terugkeer als een signaal van vertrouwen. ''Ik ben hier vier maanden geleden ook al eens op gesprek geweest, maar toen ben ik niet op het aanbod ingegaan. Toen was ik niet vrij, nu wel. Dat heeft misschien ook meegespeeld in hun keuze. Het feit dat de voorzitter me twee keer in enkele maanden tijd naar de club probeert te halen, is toch een signaal dat ze me hier graag willen."

Volgens Mathijssen is de deal echter nog niet helemaal afgerond. "Het is voor 99 procent rond. Er is een akkoord over de belangrijke zaken. Ik was vanmorgen ook al aanwezig op de training, maar mijn advocaat is nog niet helemaal tevreden met de zinsbouw'', geeft hij uitleg. Eerder was Mathijssen aan de slag bij onder meer Sporting Charleroi, Sint-Truiden, Club Brugge, Lokeren, Beerschot AC, Fostiras, Oud-Heverlee Leuven en Westerlo.