Vanhaezebrouck baalt na nieuwe domper: ''Na de match was ik boos''

Vanhaezebrouck baalt na nieuwe domper: ''Na de match was ik boos''

10-09-2017 17:12
2

KAA Gent heeft opnieuw niet kunnen winnen. Thuis tegen KRC Genk verspeelde het in de slotfase de zege. Na de 1-1 baalde Hein Vanhaezebrouck.

''Het mag weer niet zijn'', zuchtte de trainer van KAA Gent bij Eleven Sports. ''Onze doelman had vandaag eigenlijk geen werk. Hij heeft geen bal moeten pakken. Op het einde laten we ons in de luren leggen. Zij nemen de vrije trap vrij snel. Terwijl wij hem hadden moeten vertragen.''

Gent kreeg weer een doelpunt tegen in de tweede zone, maar Vanhaezebrouck ziet geen probleem. ''Tot het doelpunt verdedigden we goed. Voor de rest heeft Genk niets gebracht. Ze hadden balbezit, maar dat was te verwachten.'' Vanhaezebrouck was dan ook teleurgesteld dat zijn ploeg te weinig deed met de ruimte. ''In de tweede helft vormen er zich bij Genk twee blokken. Daar hadden we meer mee moeten doen. In de omschakeling moest het beter. Dat was een minpuntje. Op de counter deden we te weinig. Er lag ruimte, maar bij ons was het: slechte passes, slechte loopacties en slechte afwerking'', klonk het onteverden.

Vanhazebrouck geeft toe ook zijn ontevredenheid kenbaar te hebben gemaakt in de kleedkamer. ''Na de match was ik boos, omdat we slimmer moesten zijn. Als we vandaag wonnen, was het goed geweest en waren we vertrokken. Ik herhaal zoals na de voorbije matchen: we hadden iedere match kunnen winnen'', aldus Vanhaezebrouck. Gent staat door het gelijkspel echter vijftiende met amper 3 op 18 punten.