Afstraffing Liverpool: De Bruyne loodst City naar ruime zege met geniale assists

09-09-2017 15:30

Manchester City heeft uitgehaald in de Premier League-topper tegen Liverpool. De ploeg van manager Pep Guardiola was met liefst 5-0 te sterk. Voor The Reds was het de eerste nederlaag van het nog prille seizoen. Kevin De Bruyne eiste een hoofdrol op.

Sergio Agüero zette City halverwege de eerste helft op 1-0 na een geniale doorsteekpass van De Bruyne. Hij liet Simon Mignolet, die terug in de basis stond, geen kans. Een kwartier later werden de problemen voor Liverpool nog groter toen Sadio Mané rood kreeg. De Senegalees raakte Ederson vol op zijn hoofd, waarna de doelman per brancard het veld verliet.

De thuisploeg was daarna heer en meester. Tot twee keer toe werd een goal afgekeurd, maar beide keren scoorde Gabriel Jesus (eerst met een kopbal, daarna met een intikker) een paar minuten later alsnog. Bij zijn eerste treffer was dat opnieuw na een haarfijne assist van De Bruyne. Invaller Leroy Sané nam daarna het stokje over. Na een fraaie combinatie nam de Duitser de 4-0 voor zijn rekening en in blessuretijd maakte hij op schitterende wijze de 5-0.

Manchester City beleefde daardoor een uitstekende generale voor het Champions League-treffen met Feyenoord. De Engelsen gaan woensdag op bezoek in De Kuip.