Transfermercato is voorbij: deze Belgen kan je nog transfervrij oppikken

Transfermercato is voorbij: deze Belgen kan je nog transfervrij oppikken

01-09-2017 14:55
3

De transfermercato werd donderdagavond afgesloten. Toch kunnen clubs nog zaakjes doen, want contractloze spelers kunnen op elk moment tekenen. Een paar Belgen zitten momenteel nog zonder club en daar zijn toch een paar opvallende namen bij.

Die bekendste speler op het lijstje is natuurlijk Anthony Vanden Borre. Het voormalig enfant terrible van Anderlecht is terug van een mislukt avontuur in Congo, maar kan wel rekenen op interesse uit Turkije. 

Jeroen Simaeys zit momenteel ook nog zonder club. De centrale verdediger keerde vorig zomer terug naar België na een avontuur in Rusland bij Samara. Hij tekende bij zijn jeugdliefde Oud-Heverlee Leuven, maar het werd geen geslaagd huwelijk. Zijn contract werd niet verlengd, waardoor de ex-speler van Racing Genk en Club Brugge een nieuwe ploeg moet zoeken.

Die opdracht heeft de makelaar van Robin Henkens ook gekregen. Het contract van de middenvelder bij KVC Westerlo werd niet verlengd na de degradatie. Andere bekende Belgen die momenteel een ploeg zoeken zijn Joachim Mununga, Fazli Kocabas, François Kompany, Jonathan Benteke Urko Pardo en Olivier Werner.