'Nieuwe ploegmaat Benteke op komst, Crystal Palace biedt op Arsenal-verdediger'

'Nieuwe ploegmaat Benteke op komst, Crystal Palace biedt op Arsenal-verdediger'

18-07-2017 11:22

Frank de Boer heeft het versterken van zijn defensie als prioriteit aangewezen in zijn eerste weken bij Crystal Palace. De Nederlandse manager is nu ook in de markt voor Arsenal-verdediger Calum Chambers, zo weet Sky Sports.

Chambers verruilde Southampton in 2014 voor Arsenal, maar hij wist vooralsnog geen basisplaats af te dwingen in het Emirates Stadium. Het afgelopen seizoen werd de 22-jarige Engelsman verhuurd aan Middlesbrough, waarvoor hij 24 keer in actie kwam maar degradatie niet wist af te wenden.

Arsenal lijkt niet geheel onwelwillig tegenover een vertrek te staan van Chambers, die nog tot medio 2020 vastligt. De Londense club verlangt echter wel zo'n 22 miljoen euro. Chambers kan zowel als rechtsback als centraal achterin uit de voeten.

De ploeg van Christian Bentele staat op het punt om met Jaïro Riedewald al een andere verdediger binnen te halen. Hij komt voor ongeveer negen miljoen euro over van Ajax. Ook sprak De Boer al met Bruno Martins Indi, meldde De Telegraaf eerder op de dag.

Update 18/7 11.22: Crystal Palace heeft inmiddels een eerste bod van twintig miljoen euro uitgebracht bij Arsenal op Calum Chambers. Dat meldt The Telegraph dinsdag. Chambers moet voor de verjonging gaan zorgen in de verouderde defensie van de ploeg van trainer Frank de Boer. Chambers moet aansluiten bij de ploeg voor het trainingskamp in Hong Kong later deze week.