Anderlecht-huurling treurt niet na mislukte uitleenbeurt: Positieve ervaring'

Anderlecht-huurling treurt niet na mislukte uitleenbeurt: "Positieve ervaring'

12-07-2017 16:48
1

Aaron Leya Iseka is terug in ons land na een mislukte uitleenbeurt. De jonge spits werd voor één seizoen uitgeleend aan Olympique Marseille, maar een groot succes werd dat niet. Spijt heeft hij niet.

De Anderlecht-huurling kwam amper aan spelen toe in Zuid-Frankrijk. "Wat de mensen ook denken en zeggen van mijn avontuur bij Olympique Marseille, dat kan me niet schelen. Voor mij blijft dat een heel positieve ervaring. Als ik tien keer opnieuw naar daar zou kunnen gaan, zou ik het tien keer doen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Criticasters zeggen dat Iseka enkel een kans kreeg omdat hij de brier van Michy Batshuayi is. "Ze hebben me daar niet gehaald omdat ik de broer van Michy was. Marseille heeft me genomen omdat de technische staf gezien had dat ik kwaliteiten had. Maar je moet ook naar het volledige plaatje kijken: ik was maar achttien jaar en ik had een jaar stilgelegen na een operatie aan gescheurde kruisbanden."

"Toch liep het in het begin goed: ik speelde verschillende matchen en trainer Franck Passi was tevreden. Daarna is mijn situatie veranderd. Ik had zeker beter kunnen en moeten doen op een aantal vlakken, maar dat neemt niet weg dat ik nog altijd goede herinneringen overhoud aan mijn verblijf daar", besluit hij. Komend seizoen probeert hij zich te bewijzen bij Zulte Waregem.