Rode Duivel wil naar Ligue 1: De ideale club voor mij

Rode Duivel wil naar Ligue 1: "De ideale club voor mij"

11-07-2017 18:15

Jason Denayer ligt nog altijd onder contract bij Manchester City, die club wil hem niet definitief verkopen. Het wil hem graag uitlenen aan de Spaanse promovendus Girona, maar daar heeft Denayer geen zin in.

In Sport/Footmagazine geeft Denayer toe dat Girona hem helemaal niets zegt. "Ze willen mij uitlenen aan Girona, het Spaanse filiaal van Man City. Ik wil echter spelen in een club die het spel maakt, niet in één die het spel ondergaat. Dat kan ik me tonen en me ook ontwikkelen."

Denayer benadrukt dat dit geen financiële redenen heeft. "In mijn carrière heb ik altijd een volgorde van prioriteiten vooropgesteld. Het belngrijkste is evolueren in een club die hoog in de ranglijst staat in een aangename stad, met echte supporters die sfeer brengen. Het financiële aspect staat op de laatste plaats. Het probleem met Girona is dat ze net gepromoveerd zijn en het een kleine stad. Dat is niet wat ik zoek."

Een verkoop is moeilijk voor Denayer, want Man City wil dat enkel doen met een terugkoopclausule. Lyon wil hem daarom voorlopig niet kopen, een huur wordt dan weer afgeslagen. "Lyon zou een ideale club zijn voor mij. Een ambitieuze club in een attractief kampioenschap. De club en ik zijn akkoord, maar Man City heeft zijn veto gesteld omdat ze mij bij Girona willen zien. We zullen wel zien wat er komt in de volgende weken. Als er niets verandert ga ik naar Girona, maar dat is niet de keuze van mijn hart."