Opmerkelijk: krijgt Anderlechtman dan toch een nieuw contract?

Opmerkelijk: krijgt Anderlechtman dan toch een nieuw contract?

10-07-2017 07:15
4

Bij Anderlecht zitten er nog enkele twijfelgevallen in de kern. Zo is het duidelijk wat de toekomst nog brengt voor de 27-jarige Bram Nuytinck. De Nederlander is niet zeker van een basisplaats en droomt nog van een grote competitie.

Nuytinck geeft in Het Laatste Nieuws aan dat hij nog hoopt op een nieuw contract, ook al zat hij vorig seizoen veel op de bank. "Daar is vorig seizoen ook over gesproken. Wanneer Van Holsbeeck zegt dat ik weg mág, dan wil dat niet zeggen dat ik weg moét maar wel dat de club zich niet zal verzetten wanneer er zich een goede aanbieding voordoet. Het bestuur waardeert mijn inzet voor de club en ook het feit dat ik nooit een verkeerd woord over de club heb gezegd."

De Nederlander speelt nu al vijf jaar bij Anderlecht, en daarin kende hij ook moeilijke periodes. Hij werd vaak hard aangepakt door de media. "Dat deert me niet meer. De statistieken spreken: tijdens mijn vijf jaar bij Anderlecht ben ik drie keer kampioen geworden. De twee seizoenen dat Anderlecht geen kampioen werd, speelde ik niet omwille van een teenblessure en het andere seizoen omdat Hasi voor iemand anders koos. En weet je waar ik ook erkenning uit haal: de twee trainers waar ik voordien mee werkte, Van den Brom en Hasi, wilden me allebei bij hun nieuwe club."

Of hij nu vertrekt of niet, Nuytinck heeft wel een duidelijke boodschap voor de sportieve staf. "Ik wacht nog af waar mijn toekomst ligt, het kan nog alle kanten uit. Maar ik raad de club ook aan naar de eigen jeugd te kijken, want jongens als Faes en Lacroix (sic) hebben heus wel talent."