Onyekuru verrast: Ik heb daar zelfs medische testen gedaan

Onyekuru verrast: "Ik heb daar zelfs medische testen gedaan"

06-07-2017 08:00
1

Met de komst van Henry Onyekuru heeft Anderlecht voor een stunt van formaat gezorgd. De Nigeriaan was gegeerd door half Europa, maar via een ommetje bij Everton gaat hij nu toch voor Anderlecht uitkomen. Nochtans had het geen haartje gescheeld.

Onyekuru was even één van de meest gegeerde spelers in Europa. "We hebben ze geteld: in totaal waren er contacten met 48 clubs. In januari kon ik al naar een club uit de Premier League en wilde ook Celtic Glasgow me. Het was Peter Odemwingie (ex-La Louvière,red.) die me aanraadde naar Schotland te gaan om zo makkelijker de stap naar de Premier League te kunnen zetten. De Premier League is steeds mijn grote droom geweest", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Een ander heel concreet aanbod kwam vanuit Frankrijk. "Ik legde zelfs mijn medische test af bij PSG. Maar voor de Parijzenaars moest het allemaal héél snel gaan. In twee uur tijd moest ik beslissen. Mijn manager heeft uiteindelijk de deal afgeblazen, maar ik zat inderdaad ei zo na bij PSG."

Woensdag raakte al bekend dat Antwerp interesse had in Onyekuru, het wilde de contacten bij PSG gebruiken om hem naar de Bosuil te halen. Dat feestje gaat dus niet door.