Ferrera eerlijk: Zo'n spelers komen niet naar KV Mechelen

Ferrera eerlijk: "Zo'n spelers komen niet naar KV Mechelen"

28-06-2017 14:22
1

Yannick Ferrera bereikte afgelopen seizoen bijna Play-Off 1 met KV Mechelen, het liep pas mis op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Met het nieuwe seizoen voor de boeg heeft Mechelen een paar versterkingen beet, maar Ferrera weet nog niet of dat voldoende gaat zijn.

Ferrera is wel tevreden met de transfers die hij tot nu toe heeft gekregen. "We zullen pas op het einde van de mercato kunnen oordelen over de verhouding tussen vertrekkers en nieuwkomers. Maar als je een speler naar KV Mechelen wil halen, is dat meestal een gok. Faycal Rherras, die van Heart of Midlothian komt en die daarvoor een heel seizoen meedraaide met STVV, is dat niet", verzekert hij in Sport/Voetbalmagazine.

Voor andere dossiers zal hij iets meer geluk nodig hebben. "Nicklas Pedersen, die al bijna drie jaar niet gespeeld heeft, is wel een gok. We hopen dat hij zijn fysieke niveau terug haalt want hij is een spits met enorm veel kwaliteiten."

Ook voor de pas aangekomen Andy Kawaya is het koffiedik kijken. "Kawaya heeft ook potentieel maar hij zal tijd nodig hebben om terug op niveau te komen want door een blessure heeft hij een jaar stilgelegen. Het bestuur en ik zijn er ons perfect bewust van dat een speler die fysiek top is en bekend is, niet naar KV Mechelen zal komen. Hier moeten we het hebben van jonge spelers of spelers die op revanche uit zijn."

Play-Off 1?
De vraag is nu of dit materiaal genoeg is om volgend seizoen wél Play-Off 1 te halen. "We hebben er een supergoed seizoen op zitten, we zaten dicht bij een mirakel en deden lang mee voor Play-Off 1-kwalificatie tegen Genk, Standard en AA Gent. Het zal natuurlijk moeilijk zijn om zo'n seizoen te herhalen. Maar wie zegt dat KV Oostende, Charleroi en Zulte Waregem geen problemen gaan hebben?é

"De verwachtingen blijven hoog bij deze club, maar ik wil niet spreken over deelname aan play-off 1. Ik wil ons geen doelstelling opleggen. Ik wil dat de groep progressie boekt naarmate het seizoen vordert."