'Voor één miljoen euro pluk je voormalig topschutter weg'

'Voor één miljoen euro pluk je voormalig topschutter weg'

27-06-2017 08:40
5

AA Gent is druk bezig met schaven aan zijn kern, afgelopen week werden Gustav Wikheim, Emir Kujovic én Ofir Davidadza al naar de uitgang begeleid. Waarschijnlijk komen daar snel nog drie spelers bij, zo weet Het Laatste Nieuws.

Met het oog op de stage moet het kaf van het koren worden gescheiden. Zo sneuvelen ook enkele grote namen. Jérémy Perbet mag niet meer meetrainen met de A-kern. De Fransman, nochtans een voormalige topschutter van de Jupiler Pro League, moet op zoek naar een andere ploeg. De 32-jarige spits zou kunnen terugkeren naar zijn ex-club Charleroi.

Ook Rob Schoofs zit in hetzelfde schuitje. De ex-middenvelder van STVV werd binnengehaald als vervanger voor Sven Kums, maar kon dat nooit waarmaken. Opvallend genoeg kan ook hij terug naar zijn ex-club. Verder wordt er ook nog gepraat over KV Mechelen en Zulte Waregem.

Ook Darko Bjedov is teruggezet naar de B-kern, ook al scoorde hij vorige week wel nog een doelpunt tegen Wetteren. De Servische spits kwam in januari naar Gent, maar maakte geen indruk. Verder  zou ook Rabiu Ibrahim binnenkort een enkeltje richting B-kern krijgen, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Update 13:45 uur: Bij Charleroi lijken ze KAA Gent een handje te willen helpen. Grote baas Mehdi Bayat en trainer Felice Mazzu zijn pro een terugkeer van Jérémy Perbet. De aanvaller zelf ziet een transfer naar Charleroi ook helemaal zitten. "Charleroi? Dat is een mooie optie", noteerde Sudpresse uit zijn mond. 

Update 27-6, 8:40: KAA Gent wil meewerken aan een transfer van Perbet. De ploeg, die hem wil kopen, zal één miljoen euro moeten betalen voor de topschutter van het seizoen 2015-2016. Dat meldt Het Nieuwsblad. Ook Rob Schoofs mag weg. Voor de middenvelder zijn er twee Belgische kandidaat-overnemers