Kervers lid Uitvoerend Comité van de Voetbalbond zorgt voor enorme primeur

Kervers lid Uitvoerend Comité van de Voetbalbond zorgt voor enorme primeur

25-06-2017 17:30

Zaterdag koos de Belgische voetbalbond met Gérard Linard een nieuwe voorzitter. Maar naast de voorzittersverkiezing werden met Mieke De Clerq en Paul Van der Schueren ook twee nieuwe leden van het Uitvoerend Comité aangesteld. Met een primeur voor De Clerq.

Met De Clerq krijgt namelijk voor het eerst een vrouw een zitje in het Uitvoerend Comité van de Beglsiche Voetbalbond. De Clerq (Zulte Waregem) en Paul Van der Schueren (OH Leuven) nemen de plaats in van Guy Craybex (Lommel United) en Herman Wijnants (Westerlo).

Via een officiële mededeling geeft de Pro League meer uitleg bij de aanstelling van het duo. "De Pro League is verheugd dat de samenstelling van haar delegatie in het Uitvoerend Comité bekrachtigd is. Het was dan ook gepast dat eindelijk een vrouw werd aangesteld binnen dit orgaan. Mieke De Clercq zal er met bevoegdheid de belangen van het Belgische voetbal verdedigen en meer bepaald die van het professionele voetbal. Daarenboven was de terugkeer van Paul Van der Schueren in het Uitvoerend Comité gewenst omdat hij binnen de raad van bestuur van de Pro League er de belangen verdedigt van de Proximus League club (1B)", besluit de Pro League.