'Mbokani heeft duidelijke voorkeur bij terugkeer naar België'

'Mbokani heeft duidelijke voorkeur bij terugkeer naar België'

25-06-2017 12:00
3

Dieumerci Mbokani heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden, en dat voedt natuurlijk de geruchtenmolen. In de Jupiler Pro League wordt hij genoemd bij Antwerp, waar oude bekende Luciano D'Onofrio de plak zwaait. Mbokani wil bij een terugkeer naar België echter bij voorkeur naar Anderlecht.

De nu 31-jarige Congolees leek op weg naar Olympiakos, de club van Besnik Hasi. Door een kraakbeenletsel geraakte hij daar echter niet door de medische testen. Veel interesse is er niet voor hem nadat hij vorig seizoen geen enkel doelpunt maakte voor Hull City.

Mbokani gaf in La Dernière Heure al aan dat hij een terugkeer naar België niet meteen ziet zitten. Als de interesse van mooie buitenlandse clubs uitblijft zal hij zich volgens diezelfde krant echter eerst aanbieden bij Anderlecht. Zijn familie woont nog in Brussel en hij gaat nog regelmatig kijken in het Astridpark. Pas als Anderlecht niet toehapt gaat hij polsen bij andere Belgische clubs.

In april onthulde voorzitter Bruno Venanzi al dat hij Mbokani naar Standard wilde halen. De spits zei toen nee. Kennelijk hoopt hij nog steeds dat Anderlecht in hem nog een versterking ziet.