RSCA-sterkhouder verlengt contract (nog) niet ondanks fikse loonsverhoging

RSCA-sterkhouder verlengt contract (nog) niet ondanks fikse loonsverhoging

28-06-2017 15:30
4

Anderlecht kroonde zich voor de 34e keer tot landskampioen en daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor Sofiane Hanni. De Algerijn werd vorige zomer pas weggeplukt bij KV Mechelen, maar werd na het vertrek van Steven Defour plots gebombardeerd tot kapitein. Anderlecht beloont hem nu na een sterk seizoen.

Het Nieuwsblad meldt namelijk dat de aanvoerder van paars-wit een stevige loonsverhoging krijgt. Het zou zelfs gaan om een kleine verdubbeling. Momenteel verdient de aanvallende middenvelder 600.000 euro per jaar, maar hij zak binnenkort de grens van het miljoen overschrijden. Als hij zijn krabbel zet, verlengt hij bovendien zijn contract tot 2021.

Hanni kende een puik eerste seizoen in het Astridpark. Hij was goed voor dertien doelpunten en negentien assists in 55 officiële wedstrijden. Ondanks de concurrentie van Nicolae Stanciu was hij de nummer tien van Anderlecht. Stuttgart zou interesse tonen, maar Hanni is niet te koop.

Update 28/06 15:30 uur: Ondanks het nieuwe voorstel heeft de Algerijn zijn handtekening naar eigen zeggen nog steeds niet gezet. Hanni zal pas na zijn vakantie een beslissing nemen. Met een facebookpost schept de kapitein van paars-wit duidelijkheid

"Kleine mededeling aan alle mensen die me feliciteren met mijn contractverleningen en aan alle onwetende media. Ik heb mijn contract bij Anderlecht nog niet verlengd. Ik ben nog steeds op vakantie aan het genieten van een zwaar en practhig seizoen. Ik zal jullie op de hoogte houden. Een goede vakantie voor iedereen", klinkt het.