'Anderlecht en Genk moeten niet alleen met elkaar afrekenen'

'Anderlecht en Genk moeten niet alleen met elkaar afrekenen'

10-06-2017 18:10

Anderlecht is op zoek naar een nieuwe doelman, aangezien Rubén Martinez lijkt te vertrekken. Matz Sels werd genoemd, maar die piste lijkt niet meer prioriteit. Paars-wit zou zijn zinnen hebben gezet op een Deen, maar Genk zou Anderlecht onder de duiven willen schieten.

De Deense international Frederik Ronnow is duidelijk populair. De 24-jarige doelman heeft er een uitstekend seizoen opzitten bij Brondby en dat levert veel interesse op. Eerder raakte al bekend dat Anderlecht hem in het vizier heeft, maar ook Genk is bij hem uitgekomen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Limburgers nemen afscheid van Marco Bizot en Mathew Ryan en hebben een nieuwe nummer één nodig.

Maar Ronnow kan ook rekenen op Duitse interesse. Vfb Stuttgart heeft eveneens zijn zinnen gezet op de komst van de goalie. Paars-wit is dus nog lang niet thuis in dit dossier. Ronnow is een vijfvoudig international en stond dinsdag nog onder de lat bij Denemarken tegen Duitsland.

Afgelopen winter hadden Genk en Anderlecht beiden hun zinnen gezet op Ryan. Paars-wit polste hem begin januari, maar kreeg toen een njet omdat Ryan hoopte in Spanje te blijven. Toen dat plan niet doorging, kwam Genk plots op de proppen en hapte de Australiër wel toe.

Update 10/08 om 18:10u: Niet alleen uit België is er interesse voor Ronnow. Ook Werder Bremen, RB Leipzig en FC Toulouse denken aan de doelman. Tenminste dat beweert BT. Vooral Toulouse maakt van Ronnow een prioriteit.