Gent blijft strijdvaardig: We geven Kums nog niet op

Gent blijft strijdvaardig: "We geven Kums nog niet op"

30-05-2017 08:45
2

Sven Kums dropte zaterdagavond een kleine bom in het Gentse kamp. "Het is een moeilijke én emotionele keuze, maar Anderlecht geniet toch mijn voorkeur", liet hij weten aan Het Laatste Nieuws. Woorden die hij later herhaalde bij Het Nieuwsblad. Bij Gent is de ontgoocheling groot, maar de hoop wordt nog niet opgegeven. "Zolang er niets getekend is, hebben we nog een kans."

Michel Louwagie en Ivan De Witte genoten beiden van een korte vakantie, toen de uitlatingen van Kums hen bereikten. "Zijn keuze voor Anderlecht is moeilijk te verteren", is De Witte eerlijk. "Maar we zijn Sven dankbaar voor wat hij voor ons betekend heeft. Iedereen weet hoe belangrijk hij was voor AA Gent. Vandaar dat we er alles aan gedaan hebben om Sven terug naar Gent te halen. Sven had ook goesting in een nieuw avontuur bij ons", meent De Witte. "Maar onderweg moet er iets gebeurd zijn dat ik nog niet kan plaatsen ..."

Alles wijst er nu op dat Kums terugkeert naar de ploeg waar hij zijn opleiding genoot. Een jongensdroom, noemde hij het zelf. Maar Gent weigert de handdoek in de ring te gooien. "Zolang er niets getekend is, hebben we nog een kans", toont Louwagie zich strijdvaardig. "Natuurlijk is het ambetant als de speler zegt dat hij liever naar Anderlecht wil, maar er zijn al zottere dingen gebeurd in het voetbal. Wij weten hoeveel Watford wil en zijn ook bereid dat te betalen", aldus Louwagie.

Lees ook: Gent krijgt opdoffer: “Ik wil alleen naar Club Brugge”