Kums moest zijn zoals Pirlo, maar kon de verwachtingen niet inlossen

"Kums moest zijn zoals Pirlo, maar kon de verwachtingen niet inlossen"

26-05-2017 11:30

Sven Kums heeft nog maar weinig plezier beleefd aan zijn transfer naar Watford. De Belgische middenvelder werd dit seizoen uitgeleend aan het Italiaanse Udinese waar hij zinn stempel niet kon drukken. Deze zomer lijkt Kums andere oorden op te zoeken. Vooral Anderlecht vertoont uitdrukkelijke interesses in de ex-Gouden Schoen.

Massimo Meroi die Udinese op de voet volgt voor de Italiaanse media zoekt een verklaring voor het mindere spel van Kums bij de Italianen. "Kums was het bij Gent gewoon om met twee man centraal op het middenveld te spelen, terwijl Udinese - zeker in het begin van het seizoen - met z'n drieën centraal speelde. Hij werd voor de verdediging gezet, een beetje in een rol zoals die van Andrea Pirlo destijds. Maar hij kon de verwachtingen niet inlossen", klinkt het bij La Gazzetta dello Sport

Volgens de Udinese-watcher waren de verachtingen voor Kums zeker niet te hoog. "Neen, niet na wat men gezien had in de Champions League met AA Gent. Hij heeft er bewezen dat hij een belangrijke speler was. En Kums was bij zijn komst naar Italië ook geen koorknaap die tijd nodig had om zich echt aan te passen. Maar zelfs na een langere periode en een trainerswissel is hij er niet geslaagd. Het kan zijn dat dit voetbal of deze ploeg hem niet liggen. Maar dat lijkt me vreemd: wie in de Champions League goed speelt, kan dat overal", besluit hij.