Frutos zot van spits: De meest complete die Anderlecht de jongste jaren had

Frutos zot van spits: "De meest complete die Anderlecht de jongste jaren had"

26-05-2017 10:30

Lukasz Teodorczyk mocht zich in zijn eerste seizoen in België meteen tot topschutter kronen in de Jupiler Pro League. Met zijn doelpunten was de Poolse spits van cruciaal belang voor het Anderlecht van trainer René Weiler.

Ook de T3 van de RSCA Nicolas Frutos beseft dat de kersverse landskampioen met Teo goud in huis haalde. "Hij is de meest complete spits die Anderlecht de jongste jaren had. Hij was vermoeid op het einde omdat hij op een bepaald moment, toen het collectief minder ging, heel veel op zich nam. Maar hij zal blijven scoren, overal waar hij speelt, want hij heeft de juiste ingesteldheid. Hij gaat soms als een gek tekeer: overal zet hij druk, hij gaat in duel en hij weegt op elke verdediging", klinkt het.

De Argentijns geeft de spits vaak tips mee, maar volgens Frutos heeft Teodorczyk het meeste al onder de knie. "De dag dat je begrijpt dat je een klootzak moet zijn, word je pas een goede spits. In mijn hele carrière heb ik nooit iemand met opzet een trap gegeven, maar ik ging in duel om respect af te dwingen. Dat doet Teo ook. Om een goede spits te zijn, moet je een klootzak zijn", besluit de T3 in Sport/Voetbalmagazine.

No Poll