Liep Racing Genk dit seizoen een Champions League-ticket mis?

Liep Racing Genk dit seizoen een Champions League-ticket mis?

22-05-2017 13:37
1

Racing Genk en STVV gaan onder mekaar uitmaken wie gaat spelen voor een Europees ticket. Genk lijkt torenhoog favoriet om het op te nemen tegen KV Oostende, want het speelde weergaloos in de afgelopen maanden. Marc Hendrikx denkt zelfs dat ze tweede hadden kunnen worden.

Als ex-speler van beide ploegen is Hendrikx enorm blij met de Limburgse derby. "Zowel Genk als STVV verkeert in een goede vorm. Komend weekend krijgen we - zeker voor Limburg - een heerlijk einde van Play-Off 2. Dat fleurt deze teleurstellende editie een beetje op", stelt hij in Het Belang Van  Limburg.

Limburg is zowat de enige provincie waar Play-Off 2 wél met argusogen werd gevolgd. "Ik moet zeggen dat het binnen de provincie best genieten was deze maanden. Genk en STVV scoorden erop los. De Kanaries veegden vrijdag nog de vloer aan met KV Mechelen. Helaas blijft het PO2. Moest een KRC Genk in deze vorm hebben deelgenomen aan Play-Off 1, dan waren ze op de plek van Club Brugge of AA Gent geëindigd."

Hendrikx weet dat het in een derby aardig kan gaan spoken. "In principe is Genk in de finale licht favoriet tegen STVV. De Truienaars, die dit seizoen op en naast het veld uitstekend werk hebben verricht, hebben het traditioneel moeilijk in Genk, maar het is over één wedstrijd en dan kan alles gebeuren."