Van Holsbeeck wint achtste titel, maar: Dit is de mooiste

Van Holsbeeck wint achtste titel, maar: "Dit is de mooiste"

donderdag 18 mei 2017 om 22:33

De titel van Anderlecht heeft voor heel wat ontlading gezorgd bij de club, de 34ste was nodig na twee jaar zonder landstitel. Manager Herman Van Holsbeeck is uiteraard in de wolken.

Van Holsbeeck is opgelucht, want hij heeft veel druk gevoeld. "Het is een ongelofelijke avond. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben de laatste weken heel vermoeid door de druk. Mijn vrouw telde de dagen af, ik ben niet te genieten thuis. Je voelt dat je er dicht bij bent, maar in de Play-Offs kan alles gebeuren. We komen 1-0 achter dan denk je: verdorie, het gaat niet waar zijn", aldus Van Holsbeeck bij Sporza.

Van Holsbeeck vindt de titel verdiend. "We hebben laten zien dat we het verdienen, je lijdt altijd onder de kritiek. Dit is de titel die me het meeste plezier doet. Ondanks alle kritiek zijn we toch kampioen. In november waren er twee mensen die de coach verdedigden, Roger Vanden Stock en ik. Er was kritiek intern, kritiek van buitenuit. Maar we zagen hoe die man bezig was. Je moet wat geluk hebben als trainer, na Qarabag waren we ineens weg. De volgende uitdaging is ons versterken en nog beter voetbal spelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Van Holsbeeck wint achtste titel, maar: "Dit is de mooiste"