Anderlechtman gooit deur dicht voor transfer: Ik blijf zeker

Anderlechtman gooit deur dicht voor transfer: "Ik blijf zeker"

05-05-2017 07:15

Bij Anderlecht gaan er deze zomer heel wat topspelers vertrekken, maar dat geldt niet voor rechtsachter Dennis Appiah. De Fransman van Ghanese origine geeft aan dat hij er zeker nog een jaar bijdoet, daarna is een transfer wél bespreekbaar.

In Het Laatste Nieuws wordt Appiah aan de tand gevoeld over zijn transferdromen. Die zijn er voorlopig niet. "Mijn toekomst? Ik ben hier nog maar pas. Volgend seizoen blijf ik zeker - hopelijk met de Champions League", zo laat de Fransman weten.

Appiah zou niet weten wat zijn droomclub is. "Ik heb niet echt een favoriete bestemming: die verandert toch elke week opnieuw. Italië om tactisch en defensief te verbeteren. Duitsland om fysiek vooruit te gaan. Spanje om technisch progressie te boeken. De Premier League om de helse tempowisselingen te verteren. En in België? Hier heb ik vooral geleerd om nog meer prof te zijn. Door de coach en de hyperprofessionele spelersgroep."

Zijn ambities als international zijn wel opmerkelijk hoog. Hij kiest resoluut voor Frankrijk en niet voor Ghana. "Ik heb zowel een Ghanees als een Frans paspoort maar heb nog geen interland achter mijn naam staan. Acheampong vraagt me elke dag of ik voor Ghana kom voetballen omdat ze een rechtsback nodig hebben. Als ik wat administratie in orde zou brengen, zou dat ook kunnen. Maar ik vind: als je voor een land kiest, moet je dat met volle overtuiging doen. Ik heb weinig met Ghana, ben er nooit geweest."