'Straks Vertonghen, Dembélé, Alderweireld en Mertens in één ploeg?'

'Straks Vertonghen, Dembélé, Alderweireld en Mertens in één ploeg?'

23-04-2017 12:55
2

Sensationeel, zo valt het seizoen van Dries Mertens nog het best te omschrijven. Alles wat de winger uit Leuven de laatste tijd aanraakt, lijkt te veranderen in goud. Zijn verbluffende prestaties zijn ook in Manchester in het oog gesprongen.

Manchester United wordt al langer genoemd als kandidaat-overnemer voor de Rode Duivel. Volgens La Repubblica hebben de Mancunians Mertens zelfs al een concreet voorstel gedaan. De pocketspits zou in Engeland 4,5 miljoen euro per jaar kunnen gaan opstrijken. Dat is aanzienlijk meer dan hij momenteel verdient in Napels, waar hij nog maar één jaar contract heeft.

Volgens de Italiaanse krant heeft Man U ook al een transfersom voor ogen om Napoli te overtuigen. In totaal zou José Mourinho dertig miljoen over hebben voor de komst van Mertens. Voor een 29-jarige speler met slechts één jaar contract resterend is dat nog een behoorlijk bedrag. Tot op heden zit Mertens aan 27 goals en twaalf assists dit seizoen.

Update 12.55 uur: Manchester United mag dan wel zijn zinnen gezet hebben op Mertens. Het won de strijd om zijn handtekening nog lang niet. Uit Engeland is er immers grote concurrentie. Volgens Mediaset Premium wil Tottenham Mertens koppelen aan Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé. De Spurs lijken ook bereid te zijn om dertig miljoen euro op tafel te leggen voor de flankaanvaller.