Het kan nog erger: Standard laatste in de stand, Union verrast

22-04-2017 21:35
1

Union blijft voorlopig de grote verrassing van Play-Off 2. In groep A wist het zaterdag opnieuw te winnen. Ook Waasland-Beveren pakte in die groep de drie punten. Standard verloor opnieuw.

Sint-Truiden – Union: 0-1
Op de vorige speeldag verraste Union door een punt te pakken tegen Standard (2-2). Zaterdag knoopte het opnieuw aan met een zege. Al de derde overwinning op vier matchen in Play-Off 2 voor de ploeg uit Brussel. Ditmaal ging het met het kleinste verschil winnen in Sint-Truiden. Tegen STVV maakte Mohammed Aoulad het enige doelpunt van de match. Pittig detail: de aanvaller heeft een verleden bij de Limburgers. In de 64e minuut scoorde Aoulad het enige doelpunt van de match.

Lierse – Waasland-Beveren: 2-3
Op het Lisp vielen er een pak meer doelpunten te noteren. Lierse mocht gaan rusten met een 1-0 op het bord Manuel Benson, die in beeld is bij heel wat ploegen uit 1A, scoorde na goed twintig minuten. Meteen na de pauze maakte Ibrahima Seck gelijk. Via Aleksandar Boljevic kwamen de bezoekers zelfs een eerste keer op voorsprong.

Op een kwartier van het einde verspeelden de Waaslanders bijna de zege. Merveille Goblet veroorzaakte een strafschop en moest zich daarna omdraaien na de elf meter van Anas Tahiri. Meteen na de 2-2 liet Lierse zich vangen. Na heel wat geharrewar bezorgde Zinho Gano in twee tijden Waasland-Beveren de zege.

Voor Waasland-Beveren is de eerste zege in Play-Off 2 dit seizoen. Voor de twee ploegen lijkt de groep winnen niet meer mogelijk.

KV Mechelen - Standard: 1-0
Het seizoen van Standard is zaterdag nog een stukje erger geworden. Op het veld van KV Mechelen ging het met 1-0 onderuit. Jordi Vanlerberghe wist Achter de Kazerne als enige te scoren. Door de nederlaag staan de Rouches na vier speeldagen laatste in Play-Off 2A. Door de overwinning maakt KV Mechelen dan weer nog altijd kans op groepswinst.