Onwaarschijnlijk slot in Kortrijk, Lokeren grijpt laatste strohalm

22-04-2017 21:52

KAS Eupen heeft zaterdag een slechte zaak gedaan in Play-Off 2. Tegen KV Kortrijk gaf een 1-3 uit handen. Door twee late doelpunten pakten de Kerels een punt. Lokeren greep tegen Roeselare zijn laatste strohalm.

KV Kortrijk - KAS Eupen: 3-3
In de 88e minuut leken de bezoekers gewonnen spel te hebben. Ze stonden immers 1-3 voor, maar toen zorgde KV Kortrijk voor een geweldige comeback. Eerst scoorde Andriy Totovitskiy in de extra tijd. Nog een paar tellen later maakte Sidy Sarr de 3-3 en bezorgde Eupen zo een enorme kater. Voor de bezoekers kwamen Eric Ocansey, Henry Onyekuru en Luis Garcia op het scorebord. In de eerste helft wist Stijn De Smet voor KV Kortrijk een strafschop om te zetten.

Lokeren - Roeselare: 2-1
De thuisploeg mocht gaan rusten met een dubbele voorsprong na doelpunten van Mijat Maric en Tom De Sutter. Na de pauze viel er lang niets te beleven. Het doelpunt van Davy Brouwers viel dan ook uit de lucht. Ondanks dat de lijnrechter met zijn vlag zwaaide, keurde de scheidsrechter de goal toch goed. De ref had gelijk, want de bal werd verlengd door een speler van Lokeren. In het slot van de match probeerde Roeselare nog een punt uit de brand te slepen, maar daar slaagde het niet in.