Een pijnlijk misverstand, Onyedika kreeg eerste gele kaart nooit te zien

Een pijnlijk misverstand, Onyedika kreeg eerste gele kaart nooit te zien

3 mei - 14:00
25

De schlemiel van de avond bij Club Brugge was afgelopen donderdag wel Raphael Onyedika. De voorbije weken nog een uitblinker, maar tegen Fiorentina pakte hij een bijzonder domme tweede gele kaart. Al dacht hij zelf dat het pas zijn eerste gele kaart van de partij was.

Op social media kreeg Onyedika flink wat kritiek na zijn rode kaart, maar de Nigeriaan zelf begreep niet waarom hij rood kreeg na zijn fout na een uur voetballen. Volgens hem had hij namelijk maar één gele kaart gekregen en wist hij zelfs niet dat hij die eerste gele kaart ontvangen had. Beelden spreken ook in zijn voordeel.

Bij Sporza beschikte men namelijk over beelden waarop duidelijk te zien was hoe Onyedika met de rug naar scheidsrechter Michael Oliver stond toen die hem zijn eerste gele kaart toonde. De Nigeriaan beging op het uur dan ook een drieste tackle, niet wetende dat hij al met een gele kaart achter zijn naam stond.

Ook zijn ploegmaats en trainer Nicky Hayen namen het achteraf op voor Onyedika, die door de rode kaart de terugwedstrijd tegen Fiorenina wel zal moeten missen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.