Als Guardiola nu moet beslissen, moet Kompany weg bij City

"Als Guardiola nu moet beslissen, moet Kompany weg bij City"

vrijdag 21 april 2017 om 11:05

Vincent Kompany groeit na een moeilijke periode stilaan naar zijn beste vorm. Maar volgens BBC-journalist Simon Stone zijn de laatste weken van de Premier League cruciaal voor de toekomst van de kapitein bij Manchester City. "Als Guardiola nu zou kiezen, moet hij weg"

Volgens de BBC-journalist heeft Kompany op dit moment geen toekomst meer bij Pep Guadriola"Als Guardiola nu zou moeten beslissen over de toekomst van Kompany, dan het ongetwijfeld een negatieve beslissing zijn. Want hij zal geen risico durven te nemen met hem. Als hij maar 8 matchen op een seizoen kan spelen, kun je je defensie niet rond hem bouwen. Kan het lichaam van Kompany het aan om voor een club te spelen die én voor de titel in Engeland gaat én wil scoren in Europa?", zegt een kritische Stone bij Sporza.

Niet enkel de blessuregevoeligheid is een minpunt voor Vince The Prince. Voglens Stone past de kapitein van de Rode Duivels niet in het huidige systeem van City. "In het begin van het seizoen deed het verhaal de ronde dat Guardiola geen fan is van Kompany, ook al is hij naar de buitenwereld altijd heel complimenteus voor hem. Maar is Guardiola geen fan van Kompany omdat hij zo blessuregevoelig is of omdat hij niet bij zijn speelstijl zou passen? Want toen Kompany wél fit was, speelde hij ook niet altijd. Wellicht kennen we pas het antwoord op deze vraag als Kompany 15 à 20 matchen op een rij beschikbaar is", aldus Stone.

Poll

Heeft Kompany nog een toekomst bij City?

(174 stemmen)

Plaats een reactie

vrijdag 21 april 2017 om 12:19
De natuurlijke speelstijl van Kompany past perfect bij guardiola. Al hebben ze dat jarenlang uit zijn spel willen halen en gehaald. Aanpassing van trainingsregime wat hij ook doet en fit blijven. En hij speelt onder guardiola
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

"Als Guardiola nu moet beslissen, moet Kompany weg bij City"