Huntelaar neemt officieel afscheid van Schalke: Respecteren en accepteren dat

Huntelaar neemt officieel afscheid van Schalke: "Respecteren en accepteren dat"

12-04-2017 21:12

Klaas-Jan Huntelaar heeft de knoop doorgehakt: aan het einde van het seizoen gaan hij en Schalke 04 uit elkaar. Dat bevestigt de Duitse club woensdag.

Christian Heidel, technisch manager van Schalke, claimt op de clubsite dat Huntelaar zelf heeft besloten om de Schalke-deur na dit seizoen achter zich te sluiten. De 33-jarige spits komt dit seizoen niet in het stuk voor in Gelsenkirchen, waar hij sinds 2010 onder contract staat. In de zomer is hij transfervrij beschikbaar.

"Klaas-Jan Huntelaar heeft besloten te vertrekken", aldus Heidel op de website van Schalke. "Dat moeten we respecteren. Wat ons betreft hadden we nog geen knoop hoeven doorhakken, maar ik kan begrijpen dat hij heeft nagedacht over zijn toekomst. We weten allemaal dat Klaas-Jan geen speler is die graag op de bank zit. We respecteren en accepteren dat."

De timing van het Schalke-communiqué is opvallend, omdat donderdag Ajax de tegenstander is in de kwartfinale van de Europa League. Huntelaar wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam.