Vanhaezebrouck boos over gele kaart: ''Dezelfde sanctie als zijn agressor''

Vanhaezebrouck boos over gele kaart: ''Dezelfde sanctie als zijn agressor''

06-04-2017 14:59

AA Gent - Club Brugge was een felle en fysieke match. Het laatste woord is er nog altijd niet over gezegd en geschreven. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck maakte zich ook nog boos over een gele kaart voor Brecht Dejaegere.

Brecht Dejaegere kreeg vlak voor rust een keiharde charge van Benoît Poulain te verwerken. Vanhaezebrouck vindt ten eerste dat dit rood had moeten zijn voor de Fransman. Het feit dat Dejaegere na deze fase zelf een gele kaart kreeg is bij Vanhaezebrouck helemaal in het verkeerde keelgat geschoten.

''Dat vind ik eigenlijk nog ongelooflijker. Dezelfde sanctie als zijn agressor'', doet Vanhaezebrouck zijn beklag op de website van de Buffalo's. ''Ook Brecht had een déjà vu. Hij zag voor de tweede keer in één maand tijd het einde van zijn carrière door zijn hoofd flitsen, na eerder al die tackle van Dele Alli in Wembley. Wie zegt dat hij nu zijn reputatie tegen had, weet echt niet waarover het gaat. Een vliegende tackle met twee benen samen, voeten vooruit en van de grond, heeft niets met de reputatie van de andere speler te maken.''

Poulain krijgt mogelijk alsnog een schorsing voor zijn harde tackle. De Club-verdediger moet binnenkort voor de Reviewcommissie verschijnen, maar is wel inzetbaar tegen Charleroi.