Vanhaezebrouck hekelt de refs: Ook op Club Brugge niet gediend

Vanhaezebrouck hekelt de refs: "Ook op Club Brugge niet gediend"

06-04-2017 13:30
3

Benoît Poulain werd afgelopen zondag niet van het veld bestuurd bij AA Gent, hoewel coach Hein Vanhaezebrouck dat heel graag had gewild. Meer nog: hij geeft aan dat een rode kaart voor de Fransman een volledig ander beeld had gegeven van de tweede helft.

In die tweede helft kwam Gent er niet meer uit, het kampeerde op de eigen helft en liet Club Brugge komen na de rode kaart van Troost-Ekong. Op de website van AA Gent komt Vanhaezebrouck echter nog eens terug op de tackle van Poulain, die nu wel naar de Reviewcommissie moet. "Dat was uiteraard een cruciale fase, waar iedereen toch ietwat te licht over gaat", meent hij. 

Het feit dat Poulain maar geel kreeg had veel invloed op het matchverloop. "Je hebt de tweede helft gezien tot wat een man minder situatie kan leiden in een topwedstrijd. Welnu, als die terechte rode kaart was gevallen, hadden we wellicht een volledige tweede helft dominantie van Gent gehad in plaats van omgekeerd. Gelukkig konden we het nu over de eindstreep trekken."

Ook in andere topmatchen werd AA Gent volgens de coach niet eerlijk behandeld. "Ook op Club werden we op dat vlak niet gediend en thuis tegen Anderlecht, waar we heel dominant en sterk aan het voetballen waren, werd Esiti er volkomen onterecht uitgestuurd. Dat kostte ons toen zeker punten. Al die fases in die absolute topmatchen hebben toch invloed op het resultaat. Daarom vind ik het heel goed dat we deze keer, ondanks die tegenslag, toch de drie punten hebben kunnen pakken."