'Wachten op Brugse Dendoncker, nieuwe profspeler krijgt nog niet meteen kans'

'Wachten op Brugse Dendoncker, nieuwe profspeler krijgt nog niet meteen kans'

05-04-2017 16:38

Club Brugge heeft nu ook een eigen Dendoncker op de loonlijst staan. De jonge Lars Dendoncker (zestien en broer van) heeft een driejarig profcontract gekregen bij de Bruggelingen. Al wordt het nog even wachten op zijn doorbraak.

--> WEDEROPSTANDING! Club en KVO klaren de klus: 8,4 keer je inzet!

VoetbalPrimeur.be wist u begin deze week al te melden dat Lars Dendoncker een profcontract heeft gekregen bij Club Brugge. De broer van Anderlecht-speler Leander is al sinds de U9 actief bij de Bruggelingen en is jeugdinternational bij de Belgische U17.

Qua profiel zou hij vergelijkbaar zijn met zijn broer en heeft hij ook een grote motor. De verdedigende middenvelder/verdediger zou een grote kans maken op een carrière als profvoetballer. Maar op zijn doorbraak wordt het nog wachten.

Volgens Het Laatste Nieuws wil de entourage van Dendoncker de jonge belofteninternational nog even afschermen. Als broer van een Rode Duivel is de druk namelijk bijzonder groot. Ook Blauw-Zwart is nog niet van plan om hem meteen in de A-kern te droppen. Hij zal dan ook gewoon blijven trainen met de beloftenspelers.