Problemen rond licenties: Antwerp in de wachtkamer gezet

Problemen rond licenties: Antwerp in de wachtkamer gezet

05-04-2017 12:34

Het uitdelen van de licenties leverde de afgelopen jaar de nodige problemen op. Ondanks de competitiehervorming zijn er opnieuw diverse clubs uit de Eerste Klasse B die de zaken niet direct op orde hebben.

Proximus maakte woensdag bekend dat drie clubs er momenteel drie van de acht ploegen zich geen zorgen meer hoeven te maken en verzekerd zijn een licentie. Lommel United, Roeselare en Lierse zouden goed nieuws hebben gekregen. Lierse ontving zelfs al een Europese licentie. De Pallieters doen momenteel mee aan Play-Off 2, waardoor zij zelfs nog een Europees ticket kunnen veroveren. Roeselare, dat via Play-Off 2 ook Europa in kan, heeft dit Europese licentie nog niet binnen.

Opmerkelijk genoeg heeft kampioen Royal Antwerp FC nog geen groen licht gekregen van de licentiecommissie. The Great Old was één van de clubs die afgelopen week meer toelichting moest geven bij het dossier. De kampioen wacht dus in spanning op goed nieuws om volgend seizoen in de Jupiler Pro League uit te mogen komen. Union Saint-Gilloise is net als Antwerp in de wachtkamer gezet.

Over degradatiekandidaten Cercle Brugge, Tubeke en Oud-Heverlee Leuven had Proximus nog geen nieuws te melden.