OFFICIEEL: Doelman van Lierse verkast definitief naar Eredivisie

OFFICIEEL: Doelman van Lierse verkast definitief naar Eredivisie

24-03-2017 18:15

Jorn Brondeel heeft een transfer naar de Eredivisie verdiend. De doelman, die dit seizoen door NAC Breda wordt gehuurd van Lierse tekent een vierjarig contract bij FC Twente.

Brondeel zou eigenlijk na dit seizoen nog een jaar aan NAC verhuurd worden, maar wordt nu dus weggekaapt door FC Twente. "We hebben zelf ook een poging gedaan om hem definitief over te nemen, maar nadat FC Twente zich gemeld had was de keuze voor Jorn gemaakt", zegt directeur Hans Smulders van NAC. "Wij zijn erin geslaagd samen met Jorn op korte termijn zijn ontwikkeling een enorme boost te geven, waardoor hij de stap kan maken naar een grote club in de Eredivisie." NAC profiteert financieel mee aan de transfer. Een percentage van de som die FC Twente betaalt gaat naar Breda.

"Ik ben erg blij met mijn aanstaande transfer naar FC Twente, maar ik ben hier nog niet weg", zegt de 23-jarige doelman zelf. "De komende periode ga ik er alles aan doen om te zorgen dat ik NAC volgend seizoen weer tegenkom in de Eredivisie."

Eerder op de dag werd bekend dat Sonny Stevens geen nieuwe contractverlenging krijgt. Over de toekomst van Nick Marsman is nog niets bekend. Talent Joel Drommel wordt volgend seizoen verhuurd, bevestigt technisch directeur van FC Twente Jan van Halst aan TC/Tubantia. "Het is de bedoeling dat Joel meer vlieguren gaat maken. Het is goed dat we in een vroegtijdig stadium Jorn Brondeel hebben vastgelegd. We hebben hem uitgebreid bekeken en hij heeft bij NAC bewezen dat hij een talentvolle keeper is", aldus Van Halst.