Club haalde Vormer uit zware periode: 'Ik lever contract in en doe wat anders'

Club haalde Vormer uit zware periode: 'Ik lever contract in en doe wat anders'

22-03-2017 19:06

Ruud Vormer geniet momenteel weer van het voetbal bij Club Brugge. Dat was in het verleden wel helemaal anders. Bij Feyenoord, zijn ex-club, beleefde hij een bijzonder zware periode.

Bij Club Brugge is hij een sterkhouder, maar bij Feyenoord kreeg de Nederlander amper speelminuten. "Die tijd heeft wel impact op me gehad. Mentaal was het daar heel zwaar voor me. Twee jaar lang niet spelen… Dan gaat het niet goed met me. En dan op maandagavond met het tweede elftal voor drie man moeten opdraven. Ken je dat?", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

De middenvelder dacht zelfs even aan een bijzonder serieuze ingreep. "Ik zei weleens tegen Roos (zijn vrouw): 'Ik stop hier mee. Ik lever mijn contract in en ik ga wat anders doen.' Als het tegenzit, kan ik best negatief zijn. Ik zal niet opgeven, maar als het niet loopt, ga ik veel nadenken. Dan kan ik zwaarmoedig zijn. Roos fleurde me dan weer op. Zij is áltijd positief."

Uiteindelijk kwam er toch een einde aan de regen voor Vormer. Club Brugge bood hem een oplossing aan. "Het perfecte moment", lacht hij nu.