Vier Monaco-talenten die tegen City een grote transfer hebben verdiend

Vier Monaco-talenten die tegen City een grote transfer hebben verdiend

16-03-2017 11:03

Door de dubbele ontmoeting tegen Manchester City heeft AS Monaco voor het oog van de wereld bewezen wat een ongelooflijk talent er in de ploeg rondloopt. In de 3-1 overwinning tijdens de return, genoeg om de 5-3 nederlaag in Manchester weg te werken, stonden er vooral vier spelers op, die na dit seizoen ongetwijfeld een grote transfer gaan maken.

Benjamin Mendy
Benjamin Mendy bewees woensdag de ideale moderne back te zijn. Als een sneltrein denderde de 22-jarige Fransman de hele wedstrijd naar voren en op die manier slaagde hij er ook in Fabinho in staat te stellen de 2-0 te maken. Verdedigend is Mendy nog wel eens te pakken, maar tegen City was hij de constante aanjager van het hoge tempo van Monaco.

Tiemoué Bakayoko
Over modern gesproken: Monaco lijkt op iedere positie wel een speler te hebben die het nieuwe voetbal perfect beheerst. Op het middenveld is dat Tiemoué Bakayoko, een 22-jarige middenvelder met een ongelooflijke power. De balveroverende én goed voetballende middenvelder staat werkelijk overal op het veld en is een box-to-box-middenvelder waar veel topclubs op dit moment zo hard om schreeuwen. Tegen Manchester City was hij niet alleen de maker van de winnende goal, maar heerste hij ook op het middenveld.

Bernardo Silva
Een stylist pur sang, dat is Bernardo Silva. Ongrijpbaar aan de bal, een verfijnde techniek en een ongelooflijk inzicht. Net als in de heenwedstrijd in Manchester was de prestatie van de pas 22-jarige Portugees van wereldklasse. Samen met Thomas Lemar het creatieve brein waar Monaco dit seizoen zo wel op vaart. Met een assist bij de 1-0, waar Mendy ook een aandeel in had, was Bernardo Silva natuurlijk weer betrokken bij een doelpunt.

Kylian Mbappé
Natuurlijk behoorde Kylian Mbappé ook tot de uitblinkers van de geweldige return in Monaco. Verantwoordelijk voor de 1-0, maar een constante dreiging als tweede spits in het 4-4-2-systeem. De blessure van Radamel Falcao deed daardoor helemaal geen pijn: de 18-jarige Mbappé stapte namelijk vol overtuiging in zijn schoenen en bewees misschien wel het allergrootste talent van dit moment te zijn. Zijn cijfers onderstrepen dat.