Drukke transferzomer voor Antwerp? Dat zal niet volstaan

Drukke transferzomer voor Antwerp? "Dat zal niet volstaan"

13-03-2017 09:30

Antwerp is nog niet bekomen van het feestje na de promotie, maar ondertussen moet er wel al gewerkt worden aan het komende seizoen. Volgens Het Laatste Nieuws moet dat gepaard gaan met heel wat transfers.

De krant is overtuigd dat Antwerp het niet zal bolwerken met de huidige kern. "Enkel en alleen voortdrijven op de huidige hoogconjunctuur, zal niet volstaan voor Antwerp om een rustig seizoen te draaien in de Jupiler Pro League. De spelerskern zal vooral gestoffeerd moeten worden met extra ervaring. Temeer omdat het afwachten is hoe dertigers als Biset, Colpaert, Camus en Vleminckx hun terugkeer op het hoogste niveau zullen verteren." 

Keepersproblemen?
In doel heeft Antwerp mogelijk al problemen. "Met Debaty, Jezina en Kudimbana liggen er nog drie doelmannen onder contract volgend seizoen. Al wist geen van hen zich op te werpen als onbetwistbare titularis. Opvallend: Kudimbana viel de laatste maanden zelfs naast de selectie. Debaty kreeg het vertrouwen onder de lat en heeft prima keeperskwaliteiten, maar straalt soms nog te weinig rust uit. Om straks als 'numero uno' aan het seizoen te beginnen in 1A, moet de gewezen dakwerker vooral zijn zenuwen in bedwang leren houden."

(Te?) ervaren verdedigers
Ook de defensie is een moeilijk punt. "Het feit dat Colpaert (ex-Zulte Waregem) en Biset (ex-KV Mechelen) hun basisplaats verloren, kan erop wijzen dat beiden op hun retour zijn. Rekening houdend dat titularissen als Duplus, Koné en Dom weinig of geen ervaring hebben in eerste klasse, lijkt versterking achteraan een absolute noodzaak. Ook al omdat Daeseleire enorm blessuregevoelig is en Vansteenkiste (ex-Club Brugge) zo goed als een heel seizoen op de bank zat en nog moet bewijzen dat hij het niveau een reeks hoger aankan."

Twijfels over Hairemans?
Verder wordt er ook nog gepraat over versterking op het middenveld. "Tandem Haroun-Omolo kan probleemloos mee in 1A. Laatstgenoemde was de voorbije jaren trouwens een van de meest onderschatte spelers in de Proximus League. Op de flanken kijken vooral wervelwinden Dierckx en Dequevy reikhalzend uit naar hun rentree in eerste klasse, en is Buyl een goeie back-up. Twijfels zijn er vooral op de 'nummer tien'. Hairemans kreeg bij Lierse enkele seizoenen geen speelkansen. Lukt het ditmaal wel bij Antwerp?

Nieuwe spits voorzien
Voorin heeft Antwerp met Vleminckx een grote naam, maar kan die nog revanche nemen? "Vleminckx is als toonbeeld van karakter en werkkracht dé chouchou van het publiek, maar de vraag blijft of de 30-jarige spits na omzwervingen in Turkije nog zijn beste vorm kan halen in 1A. Owusu kroonde zich dit seizoen met zeven goals dan wel tot topschutter, de Ghanees bewees eerder al bij Cercle Brugge en Westerlo dat hij geen garantie is op goals op het hoogste niveau. Lallemand en Binst hebben nog alles te bewijzen. Antwerp zoekt dus best nog trefzekere spits die er minstens tien tot twaalf in het mandje legt."