Monaco zorgt weer voor bloedstollende avond: zege na zeven goals en 120 minuten

01-03-2017 23:44

AS Monaco is er opnieuw in geslaagd voetbalminnend Frankrijk in vervoering te brengen. Het bekerduel met Olympique Marseille werd woensdagavond met 3-4 gewonnen.

Het was opnieuw een avond met alles erop en eraan voor Monaco, dat vorige week veel indruk maakte tegen Manchester City in de Champions League (5-3 nederlaag). João Moutinho (Monaco) en Dimitri Payet (Marseille) scoorden in de eerste helft.

Na rust zorgde de achttienjarige Kylian Mbappé voor een nieuwe voorsprong in het Stade Velodrome, maar weer kwam Marseille terug. Remy Cabella schoot raak. Vervolgens moest er een verlenging aan te pas komen om een beslissing te brengen in het duel om de Coupe de France.

In dat extra half uur ging het alle kanten. Benjamin Mendy zorgde voor de 2-3, Cabella voor de 3-3, en Thomas Lemar voor de 3-4. Vier keer was scheepsrecht voor Monaco, dat de voorsprong niet voor de derde keer uit handen gaf. De Ligue 1-koploper staan door de zege in de kwartfinale van het belangrijkste bekertoernooi in Frankrijk.